Aripioare marinate cu portocale

Timp de preparare: 1 oră şi 5 minute

Sugestie: O reţetă foarte gustoasă, perfectă pentru petreceri: aripioare de pui cu portocoale.

Rating reteta
Ingrediente:

1/2 cană suc concentrat de portocale congelat, nediluat
3 linguri suc proaspăt de lămâie
1/4 ceaşcă sos Hoisin
1 lingură ulei vegetal
1/4 ceaşcă zahăr
3 linguri ghimbir proaspăt, tocat
3 căţei de usturoi proaspăt, tocat
2 kg aripi de pui
3 cepe verzi de mărime medie, tăiate în felii subţiri

Mod de preparare:

Într-o pungă mare , resigilabilă, se amestecă sucul de portocale, sucul de lămâie, sosul hoisin, uleiul vegetal, zahărul, ghimbirul şi usturoiul proaspăt. Adaugă aripioarele de pui, sigilează punga şi agit-o pentru uniformizare. Las-o la frigider peste noapte.
Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade C. Aşează o foaie de copt peste una de aluminiu.
Întinde aripioarele marinate peste folii şi coace timp de 45 de minute, până devin strălucitoare. Aranjează-le apoi pe un platou de servire şi garniseşte cu ceapă verde.
Pofta bună!